top of page
Dry needling.jpg

Oedeem therapie

Fysiotherapeuten hebben specifieke kennis en training in het beheren en behandelen van oedeem, een aandoening die wordt gekenmerkt door abnormale ophoping van vocht in het lichaam, meestal in de ledematen. Ze kunnen verschillende technieken en benaderingen gebruiken om oedeem te verminderen en de symptomen te verlichten, waaronder:

01

Manuele lymfedrainage: Dit is een specifieke massagetechniek die gericht is op het stimuleren van de lymfecirculatie en het verminderen van vochtophoping.

02

Compressietherapie: Dit omvat het gebruik van compressiebandages of -kleding om de druk op de weefsels te verhogen en vochtophoping te verminderen.

03

Oefentherapie: Specifieke oefeningen kunnen worden voorgeschreven om de spierpompfunctie te verbeteren en de lymfecirculatie te bevorderen.

04

Advies over huidverzorging: Fysiotherapeuten kunnen advies geven over het behoud van een gezonde huid om complicaties zoals infecties te voorkomen, vooral bij oedeem in combinatie met huidaandoeningen.

05

Educatie en zelfmanagement: Patiënten worden vaak geïnformeerd over strategieën om oedeem te beheren, zoals het vermijden van langdurig staan ​​of zitten, het aanpassen van dieetgewoonten en het uitvoeren van zelfmassage.

Het doel van fysiotherapie bij oedeem is om de vochtophoping te verminderen, de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Fysiotherapeuten werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals artsen en diëtisten, om een ​​geïntegreerd behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

Kunnen we je helpen?

Benieuwd naar wat onze oedeemtherapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

bottom of page