top of page

Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie Laura.jpg

Fysiotherapie bij slaapproblemen

De slaapoefentherapeut is specialist op het gebied van ‘zachte’ slaapproblemen, oftewel slaapproblemen zonder een aantoonbaar (lichamelijk) probleem zoals apneu. De slaapoefentherapeut van Zorgwaard adviseert, begeleidt, ondersteunt of behandelt bij slaapproblemen, alsmede bij stoornissen in houding en/of bewegen. 

 

Slapeloosheid uit zich in verschillende soorten en maten, zoals inslaapproblemen, doorslaapproblemen of te vroeg wakker worden. Maar ook vermoeidheidsklachten, een te kort lotje, concentratie problemen, vergeetachtigheid, doemdenken en piekeren kunnen verholpen worden met de aanpak van de slaapoefentherapie. Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoekt de oefentherapeut samen met jou naar oorzaken op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. 

 

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en is direct toepasbaar. Een oefentherapeut helpt mensen door middel van bewustwording en gedragsverandering. Oefentherapeuten behandelen slaapproblemen als een onderdeel van jouw algemeen dagelijks functioneren en andere klachten die overdag een rol spelen. 

 

De slaapoefentherapeut van Zorgwaard is aangesloten bij het landelijke netwerk van slaapoefentherapeuten.  

Kunnen wij u helpen?

Plan eenvoudig uw intake bij onze praktijk

Benieuwd naar wat onze slaapoefentherapeut voor jou kan betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden! 

CVA.jpg
bottom of page