top of page

Oncologie (kanker)

Binnen de oncologie zijn er verschillende fases waarin fysiotherapie een toegevoegde waarde heeft. In de curatieve fase, als de behandeling gericht is op genezing, helpt de oncologiefysiotherapeut bij het terug krijgen van verloren of verminderde vaardigheden.

 

In de palliatieve fase werkt de fysiotherapeut samen met de patiënt aan behoud van functie en ook in de terminale fase kan fysiotherapeutische behandelingen van meerwaarde zijn. Binnen Zorgwaard kan oedeem fysiotherapie of hydrotherapie ook nuttig zijn bij het behouden of behalen van doelen. Verder is er binnen Zorgwaard multidisciplinaire samenwerking met ergotherapie, logopedie en diëtiek. Maar ook buiten Zorgwaard werken we met specialisten om het maximale uit jou revalidatie te halen.

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

Kunnen wij u helpen?

Plan eenvoudig uw intake bij onze praktijk

Benieuwd naar wat onze oncologie fysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

Hydrotherapie 2.jpg
bottom of page