top of page

Valpreventie en valtrainingen

26.png

Voorkom letsel door vallen

De fysiotherapeut is de specialist als het gaat over het menselijk bewegingsapparaat. De fysiotherapeut van Zorgwaard adviseert, begeleidt, ondersteunt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen, zo ook bij een vergroot valrisico.

In Nederland valt jaarlijks 33% van de 65-plussers. De gevolgen van een val kunnen veel impact hebben op de zelfredzaamheid. Er kan bijvoorbeeld angst ontstaan om opnieuw te vallen. Deze angst kan leiden tot het mijden van dagelijkse activiteiten waardoor sommige activiteiten op lange termijn niet meer naar wens uitgevoerd kunnen worden. 

Fysiotherapie gericht op valpreventie kan je helpen met het bewust maken van de risicofactoren van het vallen, daarnaast trainen we op het verbeteren van je balans, conditie en zelfvertrouwen – alles om de kans dat je valt zo klein mogelijk te maken.

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

Kennis maken? Neem contact op  voor een intake gesprek

bottom of page