top of page

Claudicatio intermittens

Etalage benen

Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen, is een vaatziekte. De slagaderen in je been zijn vernauwd wat leidt tot pijn, kramp of een doof/moe gevoel in het been of de benen. De fysiotherapie is gericht op looptraining, waarbij lopen wordt gestimuleerd en uitgebreid. Door deze vorm van therapie te volgen kun je de kans op een eventuele operatie verkleinen.

26.png

Waarom fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens

Fysiotherapie Zorgwaard is aangesloten bij het landelijk chronisch zorg netwerk. Hierdoor weet de (huis)arts dat de cliënten verwezen worden naar een deskundig opgeleide therapeut op het gebied van claudicatio intermittens. Ook is er multidisciplinaire samenwerking met ergotherapie en diëtiek mogelijk binnen Zorgwaard, maar ook buiten Zorgwaard werken we met specialisten om het maximale uit jou revalidatie te halen. 

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

Kunnen wij u helpen?

Plan eenvoudig uw intake bij onze praktijk

Benieuwd naar wat onze fysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

Fysiotherapie amputatie.jpg
bottom of page