top of page

Dry-needling

Dry needling.jpg

Behandeling van triggerpoints

De fysiotherapeut is de specialist als het gaat over het menselijk bewegingsapparaat. De fysiotherapeut van Zorgwaard adviseert, begeleidt, ondersteunt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Hierbij bieden wij als fysiotherapeutische interventie dry-needling aan. 

De behandeling van dry-needling is gericht op het behandelen van triggerpoints. Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut gericht naalden in de aangedane spieren/triggerpoints aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de fysiotherapeut vaak meerdere spieren in jouw arm, been of de spieren langs de wervelkolom. Dry-needling kan effectief zijn bij alle soorten spierklachten.

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

Plan eenvoudig een intake 

bottom of page