top of page

Longaandoeningen

COPD | Astma | Longfibrose | COVID

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het menselijk bewegingsapparaat. Bij Zorgwaard biedt de fysiotherapeut advies, begeleiding, ondersteuning en behandeling voor stoornissen in houding en/of beweging, inclusief longproblemen.

Waarom fysiotherapie voor longaandoeningen

Binnen de longproblematiek zijn er verschillende soorten aandoeningen. Te weten astma, longfibrose COVID en COPD. Fysiotherapie kan helpen om de fysieke/conditionele achteruitgang te vertragen of indien mogelijk weer op te bouwen. De therapie is gericht op trainen van de algehele kracht, conditie en ademhalingstechnieken. Hierbij hebben wij altijd zuurstof voorradig, wanneer er met zuurstof geoefend moet worden. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan hoe je kunt omgaan met longaandoeningen en wat je zelf allemaal kunt doen om optimaal te functioneren.

Fysiotherapie Zorgwaard is aangesloten bij het Landelijk Chronisch Zorgnet. Hierdoor weet de huisarts of longspecialist dat de cliënten verwezen worden naar een deskundig opgeleide therapeut op het gebied van longaandoeningen. Ook is er multidisciplinaire samenwerking met ergotherapie, artsen, longspecialisten, logopedie en diëtist mogelijk binnen Zorgwaard.

 

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

1000000908.jpg

Kunnen wij u helpen?

Plan eenvoudig uw intake bij onze praktijk

Benieuwd naar wat onze longfysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

CVA.jpg
bottom of page