top of page

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie.jpg

Behandelen kwetsbare ouderen

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge biologische leeftijd. De geriatrische cliënt is vaak iemand met een complex ziektebeeld, als gevolg van stoornissen op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied waardoor zelfstandig functioneren en de kwaliteit van het leven negatief beïnvloed wordt.

 

Naast cliënten met een hoge kalender leeftijd behandelt de geriatriefysiotherapeut ook cliënten met een hoge biologische leeftijd. Zij zijn op jonge leeftijd kwetsbaar en hun symptomen en aandoeningen komen overeen met de kwetsbare oudere. Voorbeelden van aandoeningen waarbij sprake kan zijn van ‘jonge kwetsbare ouderen’ zijn: Downsyndroom, M.Alzheimer, M.Korsakov, M.Huntington, Multiple Sclerose, M.Parkinson/Parkinsonismen, ALS, kanker en cerebrovasculair accident (CVA).

 

De therapie wordt gestart met een intakegesprek, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

b26dee162f935842e908301c6ec0b584_1200_80.webp

Plan een afspraak

Vul onderstaand contact formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een afspraak

Bedankt voor uw aanmelding

bottom of page