top of page

MS (Multiple Sclerose)

De fysiotherapeut is de specialist als het gaat over het menselijk bewegingsapparaat. De fysiotherapeut van Zorgwaard adviseert, begeleidt, ondersteunt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen, zo ook bij Parkinson of Parkinsonisme.

Fysiotherapie voor MS

Advies, ondersteuning, begeleiding en/of behandeling

MS is een chronische aandoening waarbij het zenuwstelsel aangedaan wordt. Fysiotherapie kan helpen om de fysieke achteruitgang bij MS te vertragen. De therapie is gericht op trainen van de algehele kracht en conditie. Daarnaast is er aandacht en gerichte therapieën voor de cognitieve problemen die kunnen ontstaan bij MS. Hierbij kunt u denken aan problemen met het geheugen, het handelen of het bedenken van oplossingen. 

Fysiotherapie Zorgwaard is aangesloten bij het landelijk MS netwerk. Hierdoor weet de huisarts of neuroloog dat de cliënten verwezen worden naar een deskundig opgeleide therapeut op het gebied van MS. Ook is er multidisciplinaire samenwerking met ergotherapie, logopedie en diëtist mogelijk binnen Zorgwaard.

De therapie wordt gestart met een intake, waarbij vastgesteld wordt wat de mogelijkheden op dat moment zijn, welke beperkingen je ervaart en wat je graag zou willen bereiken met therapie. Aan de hand van jouw wensen maken we met elkaar een behandelplan dat bestaat uit omschreven en haalbare doelen.

Kunnen wij u helpen?

Plan eenvoudig uw intake bij onze praktijk

Benieuwd naar wat onze gespecialiseerde MS fysiotherapeuten voor jou kunnen betekenen? Bel gerust op om een afspraak in te plannen, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

Hydrotherapie.jpg
bottom of page